Marleen Brummelman

werkt als trainer en ervaringsdeskundige bij LRV. Zij richt zich op professionals en geeft workshops op scholen.

Daarnaast geeft ze lezingen over het verlies van een kind en biedt Marleen creatieve workshops aan voor kinderen, jongeren en volwassenen/gezinnen. Zoals bv. engelen vilten en mozaïeken rond de thema’s verlies en rouw.

Marleen is opgeleid als 1e graads docent beeldende vorming en heeft 15 jaar werkervaring op verschillende middelbare scholen. Ze volgde de training ‘Loss, Love and Forgiveness bij de hoogleraar Michael Murphy uit de VS. Ze werkt ook als creatief trainer in het bedrijfsleven. Marleen werkt momenteel bij  het AZC met kinderen van vluchtelingen. Met behulp van non-verbale communicatie geeft zij creatieve workshops waarin de vaak getraumatiseerde kinderen zich kunnen uiten.

Marleen werkt daarnaast als vrijwillig begeleider bij de 

organisatie Sailingkids, die zeilvakanties voor gezinnen met een ernstig ziek kind organiseert.

Ze is moeder van twee dochters en een zoon. Haar beide dochters zijn aan een verschillende ernstige ziekte overleden. Deze intense ervaring heeft haar geleerd hoe zwaar het is om een ziek kind te hebben en hoe het is om je kind te moeten missen. Ze kent de zoektocht en worsteling om weer liefde te voelen voor het leven.

In de periode dat haar tweede dochter ernstig ziek werd, is zij begonnen met het bijhouden van een blog (www.mirabel.tk), waar nu een boek van wordt samengesteld.

Kernwoorden

Belangrijke kernwoorden voor Marleen zijn: liefde, aandacht, helderheid, duidelijkheid, humor, eerlijkheid, veerkracht en creativiteit.

Kracht

Marleen’s kracht ligt in het goed en snel af kunnen stemmen op mensen en een goed en open contact kunnen maken met jongeren en kinderen. Ze is helder, reflectief en communiceert heel duidelijk. Marleen schuwt moeilijke onderwerpen en situaties niet en is in staat deze rustig en helder te bespreken. Zo maakt ze de kracht van kwetsbaarheid zichtbaar. In het delen van haar ervaringen vinden mensen vaak veel herkenning en bemoediging.