Gonneke de Haan

is de oprichtster van LRV. Zij werkt als verliesbegeleider, trainer en organisator en richt zich op persoonlijke begeleiding en scholing.

Opleidingen
2011/2013 NIS Stervensbegeleiding
2013 Training ‘Love, Loss and Forgiveness’, Michael Murphy (VS)
2013/2015 MBCT (Mindfulness Based Cognitive Therapy)
2014/2015 Deep Listening 1&2, Rosamund Oliver (GB)
2016 Common Ground Trainersopleiding
2018 ACDLT trainersopleiding, Rosamund Oliver (GB)
2019 IPH trainers certificaat Positieve Gezondheid

Gonneke is sinds 2011 werkzaam in Hospice Wageningen-Renkum en is actief in diverse palliatieve werkgroepen.

Gonneke/ Liefdevol rond Verlies is aangesloten bij het Netwerk Palliatieve Zorg regio Gelderse Vallei, CondolePalliactief ,het Landelijk Steunpunt Verlies en het EAPC.

Ervaring

Naast haar werk voor Liefdevol rond verlies, werkt Gonneke sinds 2003 als beeldend kunstenaar. (www.gonnekedehaan.nl) Ze schildert portretten in opdracht en is moeder van 2 ,kinderen. Door haar achtergrond als beeldend kunstenaar is zij specialist in het gedetailleerd waarnemen en is zij vertrouwd met de taal van beelden en metaforen. Ze kan begeleiding aanbieden in het ontwerpen of maken van een kunstwerk dat een rol heeft in het afscheidsproces, of ter nagedachtenis aan uw dierbare.
Daarnaast heeft Gonneke ervaring met lichaamsgericht werk : beweging, aanraking, dans, qigong, meditatie en integratieve massage zijn belangrijke aandachtsgebieden in haar persoonlijk leven en zijn vaardigheden die zij in kan zetten in de begeleiding die zij geeft.

Kwetsbaarheid en vergankelijkheid spelen al sinds haar jeugd een belangrijke rol in haar leven. Ze heeft veel geleerd van verschillende persoonlijke verlieservaringen.

Kernwoorden en kracht

Belangrijke kernwoorden voor Gonneke zijn ‘verbinding, liefde, inzicht, openheid, onderzoek, aandachtigheid, expressie, kwetsbaarheid, overgave, groei, vertrouwen en veiligheid’

Gonneke's kracht ligt in haar open en onbevangen houding. Hierdoor weet ze vaak snel contact te maken met mensen. Ze probeert mensen in verbinding te brengen met elkaar en de aandacht te richten op de liefde tussen die mensen. Liefde en verdriet lopen voor haar hand in hand. In haar begeleiding richt ze zich dus ook nadrukkelijk op beiden. Ze geeft veel ruimte en erkenning aan emoties en is goed in staat 'dichtbij' te blijven. Daarnaast geeft ze je handvatten om het verdriet en de pijn aan te kijken en te kunnen dragen door je eigen veerkracht te versterken en goed voor jezelf te leren zorgen. Gonneke heeft een eerlijke, directe en open manier van communiceren, maar kan op een uiterst milde en invoelende manier werken.